Električno mestno kolo za vsakodnevno vožnjo po mestu

Električno mestno kolo za vsakodnevno vožnjo po mestu

Električno mestno kolo za ležerno vožnjo

Električno mestno kolo predstavlja najhitreje rastoči segment te industrije, ki navdušuje predvsem s svojimi možnostmi. Priljubljeno je predvsem zaradi svoje enostavne uporabe, zmogljivosti in dometa, nudi pa nam tudi pomoč pri poganjanju pedalov. Slednje pride prav zlasti pri vožnji v klanec, res pa je, da lahko prevozno sredstvo te vrste uporabimo v najrazličnejše namene. Z njim se lahko popeljemo tako do bližnjih vrhov, kot tudi ležerno vozimo po mestu. Glede na namen razlikujemo med različnimi skupinami tega prevoznega sredstva s pogonom, in sicer poznamo cestno, gorsko, potovalno, zložljivo, robustno, transportno in mestno kolo. Nakup je odvisen predvsem od tega, po kakšnem terenu se bomo vozili, kako pogosto bo v uporabi in kakšne razdalje bomo premagovali. Glede na našteto se med seboj namreč razlikujejo tudi modeli, ki jih ločujemo po zmogljivosti baterije, strukturi, vzmetenju in obremenitvi. Med najbolj prodajane modele prištevamo prav gorska (za vožnjo po neravnem terenu) in mestna električna kolesa, ki so primerna za vsakodnevno ležerno vožnjo po pretežno ravnem terenu.

Mestna električna kolesa za vsakodnevno vožnjo

Mestna električna kolesa prištevamo v tisto podvrsto tega prevoznega sredstva, ki je najbrž najbolj primerno za vsakodnevno ležerno vožnjo. Najsi se peljemo na ali z dela ali pa le po opravkih – ta model nas bo na cilj pripeljal varno in hitro. Na voljo je v različnih slogih, primarno pa namenjeno zlasti povsem praktičnemu prevozu. Če živimo v mestu, električno kolo denimo predstavlja veliko ugodnejšo alternativo avtomobilom: ni namreč le bolj poceni od dragih avtomobilov, temveč je tudi okolju prijaznejše. Prav tako prispeva k zmanjševanju prometa v mestu, s tem pa k čistejšemu okolju za vse njegove prebivalce. Mestna električna kolesa so tako najbolj primerna predvsem za tiste, ki stanujejo v mestu, kjer se nahaja tudi njihovo delovno mesto, kamor se lahko z njim preprosto odpeljejo. Pri tem ni potrebno iskati niti parkirnega prostora, na delo pa z gotovostjo prispemo hitreje, kot če bi šli bodisi z avtomobilom bodisi se tja odpravili peš. Tako nikoli ne obtičimo v gneči, temveč na cilj prispemo varno in ob času.

Zasnova mestnega kolesa na električni pogon

V kolikor stanujemo in delamo v mestu, kjer se vsakodnevno odpravimo tudi po opravkih ter iščemo alternativo dragim avtomobilom, je najprimernejše prevozno sredstvo prav električno kolo. Nakup takšnega s pogonom sicer predstavlja večjo investicijo, kot bi jo denimo nakup klasičnega modela, vendar pa se nam ta na dolgi rok slej ko prej povrne. Pri vseh takšnih in drugih prevoznih sredstvih je pogon mišljen bolj kot dodatna, ne pa kot glavna funkcija. Pomaga nam namreč pri poganjanju pedalov v klanec in je tako dobrodošel za vse tiste, ki sicer radi prakticirate ta šport, a niste ravno v najboljši kondiciji. Električno mestno kolo je zasnovano za mestno vožnjo, tj. vsakodnevno vožnjo po pretežno ravnem, asfaltnem terenu. Posebnost se nahaja predvsem v njihovi zasnovi, kjer je poudarek na udobni vožnji, med katero sedimo pokončno, pri tem pa ne trpi naš hrbet. Obenem imamo med tem popoln nadzor nam krmilom in dogajanjem okoli nas. Gre za izredno praktično prevozno sredstvo, primerno za prevoz na ali z dela, za obisk trgovine in ostale manjše opravke po mestu.

Idealen teren za električno mestno kolo

Prevozna sredstva s pogonom s krajšim dometom so narejena za vožnjo po različnih terenih, zlasti mestne različice pa se uporabljajo predvsem na ravni površini. Idealen teren zanje je cesta, vse pa je odvisno tudi od njenega stanja in kvalitete. Za večjo stabilnost pri premagovanju morebitnih ovir je dobro, da se odločimo za debelejše pnevmatike, ki bodo izboljšale udobje med vožnjo, saj bo večji volumen poveča absorpcijo neravnin. Nizki profil pa bo poskrbel za učinkovitost. Najpomembnejši del prevoznega sredstva na pogon pa je seveda baterija, katere kapaciteta definira moč in doseg z enim samim polnjenjem. Močnejša kot je baterija, več moči elektro motor proizvede. Kapaciteta baterije se običajno giblje med 200 in 900 Wh, kar zadostuje za hitrost do 25 km/h. Dolžina prevoženih kilometrov pa je odvisna tudi od načina uporabe, tipa vožnje in obremenitve.

Mestno kolo – nakup in značilnosti

Tako kot pri drugih prevoznih sredstvih tudi pri takšnih na pogon razlikujemo med različnimi modeli. Pri tem je v prvi vrsti pomembno zlasti to, po kakšnem terenu se bomo vozili in kako pogosto, saj nam bo po pomagalo pri izbiri samega motorja, ogrodja in zmogljivosti baterije. V kolikor se odločamo za mestna električna kolesa, primerna za vožnjo po opravkih, med najpomembnejša dejavnika pri nakupu uvrščamo prevoženo razdaljo in težo. Prevožena razdalja z enim polnjenjem nam namreč pove, kako daleč se bomo lahko peljali, brez da bi kolo morali ponovno polniti. Teža, na katero najbolj vpliva teža same baterije, pa nakazuje na to, kako prenosljivo bo kolo. Na naši spletni strani smartus.si vam nudimo nabor koles različnih znamk in zmogljivosti, ki so primerna za vse vrste uporabnikov.

LUCHIA Antares električno kolo

Električna kolesa znamke LUCHIA so odlična izbira za vse uporabnike, ki iščejo kvalitetno mestno kolo za potrošniku prijazno ceno. Mestno kolo LUCHIA Antares bo še posebej navdušilo vse vas, ki si želite več gibanja, ravnotežja, udobja predvsem pa učinkovitosti pri sami uporabi. Zaradi kakovostne ergonomske tehnologije, se to električno mestno kolo lahko pohvali z dvojno ojačanim aluminijastim okvirjem s čimer postane njegova vožnja varnejša ter lažja. Prav tako se model Antares odlikuje na tehničnem področju s svojim visoko zmogljivim 36V 250W motorjem, s pomočjo katerega boste dosegli do 25 km/h.

Vrhunske tehnične lastnosti so tudi sistem sprednjih in zadnjih kolutnih zavor, 6-stopenjski Shimano menjalnik, ter senzor navora, ki skupaj omogočajo udobno in prijetno vožnjo. Preko LCD zaslona boste lahko spremljali enostaven prikaz trenutne hitrosti, opravljenih kilometrov ter ostalih informacij o sami vožnji. V notranjosti okvirja modela LUCHIA Antares se skriva 36-voltna 10Ah baterija, s pomočjo katere boste lahko prevozili do 60km, da se baterija popolnoma napolni pa boste potrebovali le pičlih 5-6 ur. Posebnost tega modela je tudi dodana sprednja košara in aluminijastim zadnjim prtljažnikom in z dodatnimi trakovi za privezovanje. 

Za nakup mestnega kolesa LUCHIA Antares in ogled ostalih električnih koles v naši ponudbi KLIKNITE TUKAJ >> 

CATEGORIE DEL BLOG
ARTICOLI POPOLARI
ARTICOLI RECENTI
TAG POSTA
baterijski sesalnik pokončni brezžični sesalnik sesalec hw9 jimmy hw9 električni motor motor motor za otroke električni motor za otroke robotski sesalnik pokončni sesalnik mobilni telefon popust znižanje Črni Petek 2023 Black Friday 2023 spinning bike sobno kolo yesoul kolesa za vadbo sobna kolesa