Prihodnost 360-stopinjskih Dash Cam - Avto Kamer

Prihodnost 360-stopinjskih Dash Cam - Avto Kamer

Prihodnost avtomobilskih kamer na armaturni plošči

Avto kamere so ena najpogosteje uporabljenih tehnologij med vozniki, ki želijo vedno imeti vse pod nadzorom in narediti svoje vozilo pametno. Čeprav so v uporabi že vrsto let, se je tehnologija danes še bolj razvila zahvaljujoč 360-stopinjeskemu pregleda. Zato je pomembno, da podrobneje pogledamo omenjeno temo, s čimer bomo lažje razumeli pomembnost orodja, ki nam služi za:

- Varnost v cestnem prometu;

- Za varnost med postanki;

- Za ovekovečiti in si za vedno zapomniti posebne trenutke.

Avto kamera je danes ena najbolj funkcionalnih izbir za tiste, ki se pogosto vozijo, za tiste, ki živijo v mestu in za tiste, ki preprosto radi imajo vse pod nadzorom in načrtujejo vsako možno situacijo.

Dash Cam: kaj je to?

Dash Cam so pametne avto kamere posebej zasnovane za uporabo v avtomobilih. Tovrstne kamere lahko snemajo dogajanje v voznikovem prostoru in zunaj njega ter tako zagotovijo vedno veljaven sistem zaščite.

Orodje za beleženje poti, ki jo opravimo nam omogoča, da imamo natančne slike in videoposnetke, ki jih lahko združimo z GPS informacijami (modeli, ki GPS zajemajo) tako, da imamo veljavno in podrobno pričanje o dogodku, ki ga lahko uporabimo v pravnem postopku za dogodke, kot so prometne nesreče in ostalo. Takšni podatki so tudi zelo koristni za pričajo o: 

- Poskusu kraje in/ali ropa vozila;

Avto kamere omogočajo tudi pametna opozorila pred bližajočo se nevarnostjo, če se preveč približate drugemu vozilu ali predmetu, kot je zaščitna ograja. Napredne funkcije Dash Cam-a zagotavljajo natančne informacije tudi o poskusih kraje ali poškodovanju vašega vozila med parkiranjem tako podnevi kot ponoči. Nenazadnje pa pametna avto kamera ni koristna samo za neljube dogodke, ampak tudi v zabavnih in edinstvenih trenutkih saj vam omogoča, da ujamete pokrajino potovanja, da posnamete smešne trenutke in le-te delite neposredno tudi na družbenih omrežjih s svojimi bližnjimi in prijatelji.

Kako namestiti avto kamero ? 

Potem ko smo razumeli uporabnost avtomobilske kamere je pomembno razumeti tudi kako je nameščena in kje jo postaviti v vozilu, da boste dosegli najbolj optimalne rezultate v smislu vidljivosti ne da bi bila pri tem moteča za voznikov prostor.

Vsak model ima svoj sistem namestitve, vendar je nekaj skupnih točk, ki jih je treba upoštevati in sicer:

- Objektiv avto kamere mora biti vedno nagnjen za vsaj 5 stopinj, da lahko učinkovito zajame območje pokrova motorja, na ta način je tudi mogoče zagotoviti kakovosten video posnetek, tudi če potujete proti svetlobi;

- Pri nameščanju avto kamere upoštevajte, da ne sme biti preveč vidna od zunaj in ne sme motiti voznika z odvzemanjem pogleda;

- Vedno je pomembno, da 360° stopinjsko kamero postavite tako, da je leča nameščena na polovici vetrobranskega stekla, tako bo slika vedno enakomerna in imela popoln pogled.

Katera mesta so torej najboljša za namestitev tega uporabnega orodja? Najboljše mesto je za vzvratnim ogledalom, če pa to ni mogoče je treba kamero postaviti tako, da je pozicionirana na sredini armaturne plošče. Za pravilno namestitev je priporočljivo, da vedno očistite površino na katero bo pritrjen dvostranski nosilec.

Koliko stane pametna avto kamera?

Razumevanje stroškov nakupa pametnih avto kamer je še en način za boljše razumevanje tega sveta in izbiro primernega izdelka, ki ustreza specifičnim potrebam samega voznika. Seveda ni mogoče zagotoviti enotne ocene stroškov vendar je mogoče govoriti o cenovnih razponih s čimer lahko vsakemu omogočimo zanimiv pregled, na katerem lahko temeljijo lastni razmisleki.

Cenovno ugodno avto kamero je mogoče najti že od približno 40€ dalje pa vse do 70-80€Dash Cam srednjega razreda se giblje med 100 in 170€, medtem ko lahko nabolj napredni Dash Cam-i najvišjega razreda z najnaprednejšimi funkcijami stanejo tudi do 240 evrov. Vedno je priporočljivo upoštevati tehnične specifikacije elektronske naprave, da bi lahko natančno določili, v kateri kakovostni razred jo lahko vključimo, saj cena ni vedno zanesljiv pokazatelj kakovosti.

Avto kamera: katero kupiti?

Za tiste, ki se želijo orientirati v svetu dash kamer, je resnično pomembno razumeti, katero avtomobilsko kamero kupiti. Tudi v tem primeru ni mogoče natančno določiti, katero kamero kupiti, saj to izhaja iz številnih dejavnikov, ki se morajo ujemati s specifičnimi potrebami vsakega voznika, vendar je mogoče prepoznati nekaj res zanimivih znamk in proizvajalcev na tem področju.

Blagovna znamka 70mai je na primer ena izmed vodilnih na trgu, prepoznavna po kakovosti svojih 360-stopinjskih avto kamerah. Ne glede na to o katerem cenovnem razredu govorimo zagotavlja kakovost, robustnost in trajnost skupaj z različnimi prednostmi kot je na primer možnost dobave rezervnih delov in preverjene tehnične podpore..

Ravno zaradi teh razlogov lahko tisti, ki si želijo vstopiti v svet pametnih  avto kamer nedvomno izberejo blagovno znamko 70mai, katera ima na voljo tudi številne možnosti prilagajanja.

Katero 360-stopinjsko avto kamere vam torej priporočamo?

Ena najboljših rešitev na trgu za tiste, ki želijo kupiti avtomobilsko kamero, ki je sposobna snemati 360° je 70mai Dash Cam Omni 360 s svojo 64GB različico. Ta avto kamera ne samo, da je sposobna snemati z ločljivostjo 1080p 60FPS, ampak se tudi lahko obrača s čimer zagotovi zajemanje celotnega vidnega polja. Naprava se je pri tem izkazala tudi tam, kjer imajo številne druge avto kamere težave in sicer:

- V nočnih urah;

- V pogojih kontrastne svetlobe, kot je izhod iz parkirišča ali predora.

70mai Dash Cam Omni 360 to Kamera to doseže zahvaljujoč tehnologiji PureCel Plus-s HDR. Nenazadnje je opremljena tudi z umetno inteligenco, ki ji omogoča spremljanje razmer na cesti in nadzor promet, tako vas bo obvestila, ko se bo avtomobil preveč približal drugemu avtomobilu ali zapustil svoj vozni pas. Tudi tokrat umetna inteligenca kamere skupaj s prefinjenim sistemom zaznavanja gibanja omogoča res odličen nadzor parkiranega vozila. V kolikor senzor gibanja zazna premikanje vklopi snemanje, algoritem umetne inteligence pa z veliko natančnostjo prepozna položaj ljudi okoli avtomobila.

Poleg zapisanega ima 70mai Dah Cam Omni vgrajen WiFi sistem in jo je mogoče upravljati in nadzorovati na daljavo prek aplikacije, tako lahko v živo vidite vse kar se dogaja okoli avtomobila, spremenite nastavitve in še veliko več.

Avto kamera se je tako izkazala za eno izmed najboljših možnosti za tiste, ki si želijo orodje, s katerim lahko popolnoma spremenijo način vožnje in hkrati zagotovijo izjemno varnost in zaščito. S omenjeno kamero nameščeno v vašem avtomobilu bo tako vsakdo imel na voljo zadnjo generacijo pametnega orodja, ki lahko naredi razliko v sami vožnji.

CATEGORIE DEL BLOG
ARTICOLI POPOLARI
ARTICOLI RECENTI
TAG POSTA
baterijski sesalnik pokončni brezžični sesalnik sesalec hw9 jimmy hw9 električni motor motor motor za otroke električni motor za otroke robotski sesalnik pokončni sesalnik mobilni telefon popust znižanje Črni Petek 2023 Black Friday 2023 spinning bike sobno kolo yesoul kolesa za vadbo sobna kolesa