Električna kolesa in njihovo delovanje

Električna kolesa in njihovo delovanje

Električna kolesa in njihovo delovanje

Električna kolesa so v preteklih letih že dodobra spremenila naše dojemanje kolesarjenja, saj so postala izjemni pomočniki, za opravljanje vsakodnevnih opravil ali premagovanje težjih ovir. 

Električna kolesa nudijo številne prednosti in prav zato se vse bolj uveljavljajo kot alternativa običajnim kolesom in drugim oblikam prevoza. 

Električna kolesa zagotavljajo pomoč pri pedaliranju, kar vam olajša premagovanje ovir na poti, kot so klanci in vožnja v  vetru. Predstavljajo okolju prijazno mobilnost, saj ne proizvajajo dodatnih emisij, obenem pa so bolj ekonomični kot uporaba avtomobila. Vožnja oz. mobilnost z električnim kolesom je zelo udobna in hitra. Omogoča praktične vsakodnevne vožnje, kot je vožnja v službo ali nakupovanje,, saj vam ni potrebno iskati parkirnega mesta v natrpanem mestu. 

Zaradi razvoja na področju avtonomije baterij se podaljšujejo tudi razdalje, ki jih je mogoče opraviti  s kolesom,  z enim samim polnjenje.

Za učinkovito delovanje električnega kolesa je ključna tehnologija, ki je vanj vgrajena, med drugim za učinkovito delovanje električnega kolesa skrbita tako senzor navora kot senzor hitrosti. 

Naloga senzorja navora

Vloga senzorja navora je merjenje količine navora, ki ga posameznik vloži v pedala kolesa. Višji napor, ki ga uporabnik vloži v pedala, večja bo pomoč električnega motorja, kar omogoča lažje premagovanje klancev in večjo učinkovitost pri vožnji na dolge razdalje. 

Naloga senzorja hitrosti

Ko posameznik pedalira, senzor hitrosti meri hitrost premikanja kolesa in motor temu ustrezno prilagodi pomoč. Na podlagi te informacije krmilna enota prilagodi pomoč motorja in zagotavlja enakomerno pomoč pri različnih hitrostih. Senzor hitrosti se običajno nahaja na zadnjem kolesu in meri hitrost s pomočjo magnetnega polja, ki ga generira magneten kolut, nameščen na eni od prečk zadnjega kolesa.

Oba senzorja tako zagotavljata pomoč pri vožnji in s tem izboljšata učinkovitosti in varnosti električnega koles. 

Okolju prijazna, ekonomična, hitra, praktična in udobna vožnja.  Več kot dovolj razlogov, da so električna kolesa prevzamejo primat med prevoznimi sredstvi, predvsem na vsakodnevnih poteh in mestni vožnji. 

CATEGORIE DEL BLOG
ARTICOLI POPOLARI
ARTICOLI RECENTI
TAG POSTA
baterijski sesalnik pokončni brezžični sesalnik sesalec hw9 jimmy hw9 električni motor motor motor za otroke električni motor za otroke robotski sesalnik pokončni sesalnik mobilni telefon popust znižanje Črni Petek 2023 Black Friday 2023 spinning bike sobno kolo yesoul kolesa za vadbo sobna kolesa